Nieuws

BBL traject starten?

Stukadoor leer- werk plek aangeboden

Wij hebben binnen ons bedrijf de mogelijkheid om een leerling aan te nemen die graag het stukadoors vak eigen wil maken.

Je zal samenwerken met ervaren stukadoors die je alles zullen leren over stuc en saus werkzaamheden maar ook hoe voor te behandelen van de ondergronden,  netjes en zorgvuldig werken, meten en offertes berekenen en communiceren met klant en leverancier. Ze zult tijdens dit traject 1 dag per week naar school gaan en 4 dagen per week meewerken met onze stukadoors.

Wil jij alles leren over het stukadoors vak, je diploma halen en leuk verdienen? Ga je fysiek zwaar werk niet uit de weg? Ben je 5 dagen per week beschikbaar en woonachtig in Hilversum of omgeving? Dan vragen wij jou om contact met ons op te nemen via email of telefonisch na 19.00 uur.


Goede wandafwerking tegen vocht en scheurvorming in nieuwbouwhuis

In een nieuwbouwwoning blijft na de oplevering zo’n 3000 tot 4000 liter bouwvocht achter. Dat komt omdat het gloednieuwe woning tijdens de bouw wordt blootgesteld aan weer en wind, maar ook door het vocht in de grote hoeveelheden vers gestort beton. Dit kan ervoor zorgen dat er vochtplekken en/of scheuren in de wanden ontstaan. Hoewel het een jaar of twee duurt voor het vocht verdwenen is, hoef je gelukkig niet zo lang te wachten met de wandafwerking. Wel is het iets om rekening mee te houden in de wandafwerking die je kiest.

Als een nieuwbouwhuis wordt opgeleverd, zijn de wanden meestal behangklaar. Dit betekent niet dat je per se voor behang moet kiezen, maar zegt vooral dat de wanden zo strak en glad zijn, dat er nog maar een dunne stuclaag nodig is.

Stucwerk is bij veel mensen favoriet, zeker in een strakke nieuwbouwwoning.  Door het vocht in de wanden en omdat de fundering nog enkele millimeters kan verzakken, zouden er scheuren in het stucwerk kunnen ontstaan. Hou er rekening mee dat er altijd een risico van barsten en haarscheuren is. Deze kunnen nog worden weggewerkt, maar vragen wel meer werk en tijd. Wil je dit voorkomen dan kan je het beste wachten totdat de wanden zijn “uitgewerkt”. 

Kies je voor behang, dan is renovliesbehang een slimme keuze. Dit wordt ook wel bouwbehang genoemd. De behangsoort verstevigt, remt eventuele haarscheuren af en áls er scheuren ontstaan, zijn ze achter het stevige behang niet zichtbaar.

Andere optie is om dit betonnen muren meteen te schilderen, eerst glad opschuren, daarna voorbehandelen met een primer en dan de kleur op de muur. 


De  VT Wonen & Design beurs van 1 t/m 6 oktober 2024 vind je weer in Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen.

Heeft u kleine of grote verbouwplannen? Bent u op zoek naar een nieuwe bank, bed of keuken? Of wilt u persoonlijk advies van een professionele woonexpert? Dan biedt de Woonbeurs Amsterdam u volop inspiratie. Wilt u nu al weten wat er mogelijk is om uw woning af te bouwen? Afbouwbedrijven met NOA-Afbouwgarantie zijn specialisten op het gebied van stukadoren, vloerenleggen en plafond- en wandmontage. Selecteer  een bedrijf bij u in de buurt en vraag naar de mogelijkheden. Ze adviseren u graag over vakwerk!


FOSAG-NOA Onderhoud en Afbouw is verheugd over de maatregel van het Kabinet om stukadoors- en schilderswerkzaamheden te stimuleren met een extra BTW-verlaging.

Met ingang van vandaag valt stukadoors- en schilderonderhoud aan woonhuizen ouder dan twee jaar onder het lage BTW-tarief. Tot nu toe was dat voorbehouden aan woningen ouder dan vijftien jaar. Het BTW-tarief voor stukadoorswerk aan particuliere woningen van ten minste 2 jaar oud is verlaagd naar 6%. Dit geldt zowel voor de binnenkant als de buitenkant van een huur- of koophuis. Het BTW-tarief van 6% geldt niet voor stukadoorswerk aan woningen jonger dan 2 jaar, of voor stukadoorswerk aan gebouwen die niet als woning worden gebruikt. Daarvoor geldt het tarief van 21% BTW.

Particuliere woningen
Met particuliere woning wordt bedoeld een onroerende zaak waarin particulieren permanent mogen verblijven. Ook tijdelijke leegstaande woningen vallen daaronder.

Stukadoorswerk
Bij stukadoorswerk gaat het om de volgende werkzaamheden:
De voorbereidings- en voorbehandelingswerkzaamheden die een stukadoor moet verrichten voordat hij kan overgaan tot het eigenlijke stucwerk.

Ouderdomsverklaring
Het bijhouden van een ouderdomsverklaring is komen te vervallen!